onsdag 26 augusti 2015

Gymtombola, framsteg och disciplin

Människor med lite bättre impulskontroll än jag säger tydligen saker som att "alla har tid att träna" och att det "handlar om prioriteringar".Jag har tyvärr varit konsekvent som en kvantpartikel och således gjort noll framsteg i både fysisk form och tyngdlyftningsresultat de senaste två åren.

Men nu jävlar har jag skärpt mig! Ett tag i alla fall! Under mina Los Angeles-resor har jag tränat på Venice Barbell Club och här hemma i Brooklyn har jag gått till Brooklyn Athletics Club 4-5 gånger i veckan. Detta har, med undantag för drygt 2 veckor kärv sommarförkylning, pågått i snart 2 månader. Jag tror tamejfan att jag är rätt nära 2013-formen nu, vilket objektivt sett fortfarande är katastrof men bättre än inget.

Måndagarnas nybörjartyngdlyftning på BAC har känts lite futtigt även om en timme med bara skivstång kanske är nyttigt för nån med så mycket teknikfel som jag, men jag blir vansinnig om jag inte får slänga på lite vikt. Så nu när jag fått upp farten lite har jag slöjdat ett program till mig själv som jag ska försöka hålla i en månad tills det är dags för nästa LA-resa. Första veckan är genomförd och jag kan konstatera att jag är en sadist av rang, men om jag bara ska köra 4 veckor till så hoppas jag det ska gå.

Jag sparar alla detaljerna till någon sorts sammanfattning när programmet är över, men det bygger mot 3 mål: Ökad styrka (knäböj varje dag GIVETVIS), bättre lyftteknik (hyffsat hög volym på blyga vikter) och fixa lite obalanser som t ex min usla magstyrka och katastrofalt klena övre rygg. Här 6 singlar på 60 kg styrkeryck där jag nästan Van Damme-splittar pga världshistoriens sämsta kroppskontroll:

A video posted by @ukiro on

Joey och Sarah som leder nybörjargruppen är inhyrda från Brooklyn Barbell Club / Crossfit Virtuosity och när jag nu utexaminerat mig själv från deras grupp fick jag frågan om jag ville komma förbi på ett pass i deras hemmalokal i stället. Ja, den som ligger 106 meter från min dörr och har Eleiko-stänger. Så jag tackade givetvis ja.

Coachen här, Blanco, verkar jättebra och såg direkt ett par orsaker till mina teknikproblem som jag inte ens fattat själv. Vi körde en timme ryckvariationer med fokus på stångbana, som är perfekt för oss som juckar iväg den mot horisonten vare sig vi vill eller inte. Tyvärr är min ständigt usla vänsteraxel fortfarande oförmögen att hamna rätt i stöt så den delen fick jag skippa när vi i timme 2 skulle köra nåt trassligt vändnings- och stötkomplex. Men Joey gav mig lite smarta övningar för att fixa den delen.

Planen är nu att slutföra mitt hemmabyggda program på BAC och inte bara överge det efter en vecka, men sen byta till Brooklyn Barbell Club i oktober. Jag hoppas kunna rapportera nya pers i ryck, vändning, böj fram, böj bak, ryckböj och kanske press då. Mark och stöt känns mer avlägset.